Лято е! Топло и слънчево ни е! А и някак ни се иска да покажем нещо повече... Тялото си?... Или даден орнамент и да го споделим с хората около себе си, дори само със себе си!!!

 

Лято е! Топло и слънчево ни е! А и някак ни се иска да покажем нещо повече... Тялото си?... Или даден орнамент и да го споделим с хората около себе си, дори само със себе си!!!

МАХЕЕНДИ - изкуството на рисунките с къна

Рисуването с къна е своеобразно пречистване. Ароматът на къна успокоява. Рисунки с къна се правят дори и на малки бебета. Къната хармонизира енергиите в жената. Това е един от нейните начини тя да се зарежда с енергия. Жената е като езеро – бистро, пълноводно, утоляващо сетивата с красота, вкус, аромат, докосване, тихия шум на водата ... Тя – жената дава своята енергия на мъжа до себе си. Той пие от „езерото” и е благословен! Пие от женската сила, енергия, красота. Когато една жена няма в себе си от тази божествена женска енергия, мъжът е търсещ.... Когато жената е щастлива, всички около нея са щастливи! Индийките неслучайно носят своите рисунки с къна, изпълнени с много символика, под сарито, за да не се виждат от чужди очи. След раждането на дете индийките се смятат за пречистени духовно и си правят сватбена къна, т. е. тя отново е пречистена и енергийно заредена за мъжа до себе си. Каква е символиката на рисуването с къна? Дали знаем всички знаци, с които предизвикваме щастливата случайност да бъде с нас? Когато върху нашата кожа се рисува с къна трябва да си мислим за това, което искаме да ни се случи в живота. След един или два дни, при засилването на яркостта на рисунъка, трябва да си мислим за това, което искаме да затържим в него, а при намалянето на яркостта и постепенното избледняване на къната да си мислим за това което искаме да си отиде от нашия живот - болка, трудности и болести. А ето и част от символите на рисунките с къна. Цветята и цветните орнаменти са символ на щастие и радост. Точките - на парите, кръгът означава цялостност, безкрайността на Космоса, слънцето в живота ни. Еднаквите фигури и повтарящи се елементи са символ на любовта. Лотосът, който расте в блатата е символ на прераждането и новото начало. Къната е своеобразна енергийна защита за жената. В африканските култури татуировките с елементи на остри ръбове и очи предпазват от зли сили, отблъскват негативното, против уроки... Вярваме ли на всичко това? Защо да не повярваме в нещо хубаво, красиво и пречистващо, което да ни даде възможност да повярваме в себе си, в нашето право на щастие. И да си го пожелаем!!! С МАХЕЕНДИ - изкуството на рисунките с къна.

 

Информация за работещи козметици

Задължително условие за практикуване на професията козметик, маникюрист и фризьор е държавен диплом(свидетелство за професионална квалификация)

Информация е само за работещи козметици, маникюристи и фризьори с минимум 6 (шест) месеца стаж, но без държавна диплома от МОН!

Уважаеми колеги,

Предоставяме на Вашето внимание възможност явяване на изпит и получаване на удостоверение по чл.40.

Изпита представлява писмен тест и практически задачи пред държавна комисия.

Необходимите документи, които трябва да ни предоставите са:

  • Документ за минимум 6 месеца стаж като козметик, маникюрист, фризьор
  • 2 броя снимки
  • Медицинско като за постъпване на работа
  • Диплома за средно образование (10 клас)
  • Копие от лична карта

Уверени в своя професионализъм лесно може да се сдобиете с диплома лицензирана от Националната агенция по образование към МОН. Тези които имат нужда от усъвършенстване могат да разчитат на модулно обучение. Дипломата ви е лигитимна в ЕС.

За повече информация можете да се обадите на: +359 (32) 630 362 или +359 878 509559 или пишете на: pepebeauty@gmail.com

Лицензия на Център за професионално обучение Пепе

Новини

Открийте ни във Facebook

Нови процедури

Топ процедури и Курсове