Мезотерапия

Мезотерапията представлявя сравнително нова област в естетичната медицина, при която се инжектират интрадермално в минимални дози различни коктейли от витамини и медикаменти, които действат директно върху кожата или върху подкожната мастна тъкан.

Различните видове коктейли имат за цел изглаждане на кожата, удебеляване на дермата, подобряване на храненето на кожата, подобряване на цвета и текстурата на кожата, предотвратяване на образуването на бръчки, стягане на кожата, лек лифтинг ефект и антицелулитен ефект.

Процедурата е лека, неболезнена, не е необходимо отсъствие от работа, прави се четири пъти през месец и след това поддръжка по една годишно.

Видове мезотерапия

Стягаща терапия за отпусната кожа VIT:JAL™ Revitalizing mix

Двете основни предпоставки за стегната и гъвкава кожа са еластичността и тонуса й. Тези качества се дължат на структурата на екстрацелуларния матрикс и специфичния строеж на съставящите го молекули. Благодарение на ретикуларната си структура еластинът се свива и отпуска при прегъване подобно на ластична лента.

Мезотерапията с VIT:JAL™ Revitalizing mix осигурява хранителни съставки, необходими за оптималното функциониране и регенерация на фибробластите и оттам за еластичността и тонуса на кожата.

VIT:JAL™ Revitalizing mix е специална комбинация от витамини, амино-киселини и хиалуронова киселина, които хидратират, ревитализират и възстановяват кожата. Препоръчва се при появата на първи признаци на стареене, както и при силно дехидратирана кожа.

Антицелулитна терапия с REVITAL CELLUFORM

Целулитът е натрупване на излишна мастна тъкан, която често задържа вода.Тези мастни депа притискат съдовете и нарушават кръвната и лимфна циркулация и водят до задържане на токсини в тъканите. В резултат се получава оток и дегенерация на влакната на съединителната тъкан и типична неравна повърхност, позната като “портокалова кожа”.

REVITAL CELLUFORM - комбинацията от фосфатидилхолин и липоева киселина е изключително ефективна в борбата с целулита, задържането на течности и локализирани мастни натрупвания.

Антицелулитна терапия се провежда се четири етапа на лечение:

1 Намаляване на отока на мастната тъкан
Първата стъпка за ефективно лечение на целулита се състои в елиминиране на излишъка от вода и намаляване на отока.

2 Освобождаване на липидните капчици
REVITAL CELLUFORM стимулира естествените липолитични механизми на адипоцита.

3 Ефективно възстановяване на микроциркулацията
От основно значение е да се възстанови ефективната микроциркулация с цел да се възстанови тъканният обмен (доставка на хранителни вещества, елиминиране на отпадните продукти, запълване и освобождаване на депата). REVITAL CELLUFORM активизира кръвотока и съответно оксигенацията на тъканите.

4 Реструктуриране на тъканите
REVITAL CELLUFORM стимулира регенерацията на съединителната тъкан, като модифицира качествено и количествено еластина. Освен това, той образува триизмерна мрежа, което допълнително структурира тъканите. Вече регенерирана и преструктурирана, съединителната тъкан възвръща еластичността и тонуса си.

В център за красота Пепе

Процедурите се извършват д-р Боян Костов. Завършил медицина. Специализирал кожни болести в Областен диспансер – гр. Пловдив. Специалист в областта на естетичната медицина, медицинската козметика и дерматохирургията. В момента завеждащ отделение в ОДКВЗС – гр. Пловдив.

 

Новини

Открийте ни във Facebook

Нови процедури

Топ процедури и Курсове