Фотоепилация

Най-модерния начин за отстраняване на нежеланото окосмяване е метода на фотоепилация. Ние Ви предлагаме уникалната система за фотоепилация SPL на Yperion Франция.

Какво представлява фотоепилацията?

Това е най-съвременния и ефективен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане по всички окосмени зони на тялото. Извършва се с апаратура, с патентована висока технология. Принципа на обезкосмяването е фототермолиза.
При него излъчваната интензивна пулсираща светлинна енергия се поглъща от пигмента в косъма, трансформира се в топлина, провежда се до коречето на косъма и разрушава косъмната луковичка фоликула. И при това без да уврежда околната кожа.

Как се прави фотоепилацията?

Процедурата е кратка и безболезнена с апарата, с който работим. Той се различава от IPL и лазерите по излъчваната светлина, ние работим с правоъгълна пулсираща светлина, което гарантира постоянна интензивност на енергията, а това пък от своя страна дава по-голям комфорт на клиента. Защото прогресивното увеличаване на температурата и постоянното освобождаване на енергия не създава чувство на изгаряне. Освен това увеличава ефективността. Лазер апаратите пък работят с фокусирана светлина, и логично върху много по-малка третирана площ.

Завинаги ли ще изчезнат космите?

Никой не може да даде такова вълшебно обещание. Всеки човек си има свое индивидуално окосмяване. Трябва да се знае, че появата и растежа на космите са резултат от хормонални процеси в организма и генетични фактори. С времето някой пухести косми на някой места стават трайни, а това не може да прогнозира, защото зависи от много неща. Освен това космите имат различни фази на растеж и най-добре се повлияват в, когато коренът на косъма е добре оформен.
Но ако сте здрав и няма причина да се стимулира окосмяването, резултат има от първа процедура и Вие сами ще рекламирате нашата услуга.

Болезнена ли е процедурата?

Границата на болката се променя от човек до човек, но зависи и от мястото по тялото, от психологическото състояние на индивида, от апарата за работа. Ние работим с най-съвременен апарат с много добро водно охлаждане, което позволява безболезнено да работим върху най-нежните части на тялото.

Колко пъти трябва да се прави процедурата?

Това е свързано с фазите на растеж. Коренчето трябва да съществува , за да бъде унищожено, а космите растат с различно темпо, затова всеки отговор ще е неточен. Все пак от опита ни през последната година и половина, в която работим с апарата можем да обявим приблизително: 8-10 процедури за жените и 10-13 – за мъжете.
Този брой варира и от зоната на третиране, както и от индивидуалността на пациента.

Кога не се прави процедурата?

Когато мястото за фотоепилация ще бъде веднага изложено на продължително слънцегреене или солариум, и в първите 10 дни след дълготрайно изпичане на кожата ви, като това не засяга частите, които са били покрити.

Предлагаме картон за контраиндикации и лична безплатна консултация.

В център за красота Пепе

Гледайте видео:

 

 

Новини

Открийте ни във Facebook

Нови процедури

Топ процедури и Курсове